April 23, 2011

Kanaa kung po

Posted in etniset ruoat, kanaruoat at 20:22 by kaleidoskooppi

Kotikokilta löytyy tosi hyvän kiinalaisen kung po -kanan resepti. Harmillista vain reseptin 
järjestys ei sovi omaan kokkaustyyliini, joten kirjaan sen itselleni parempaan 
järjestykseen tähän. Samoin olen tehnyt pieniä muutoksia omaan makuuni paremmin sopivaksi mm. maustamisen suhteen.

400 g broilerin maustamatonta rintafilettä
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
1/2 rkl riisiviinietikkaa
oman maun mukaan valkosipulia murskattuna (=MONTA!)
1 rkl Maizenaa

Paloittele file sopiviksi paloiksi, sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele suikaleet siinä kauttaaltaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Valmistele sillä välin kasvikset ja kastike:
värisuora paprikoita pilkottuna(pun+vih+kelt)
1 sipuli pilkottuna
1 purkki bambunversoja valutettuna
1 purkki vesikastanjoita valutettuna
(ituja)
pari kourallista maustamattomia cashew-pähkinöitä

Sekoita myös kastike:
1 tl chilitahnaa (vahvaa)
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl hoisinkastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria

Kuumenna wokki, lisää siihen ruokaöljyä (ihan paras on kylmäpuristettu kookosöljy, paremman puutteessa myös rypsi käy…) ja paista kanapalat kypsiksi. Siirrä kanapalat syrjään ja lisää vähän öljyä wokkiin. Paista kasvikset, lisää paiston loppuvaiheessa kastike ja cashew-pähkinät. Yhdistä kanapalat ja nauti.

Minusta tämä resepti tuottaa hyvin kiinalaisravintolatyyppistä kanaa kung po. Ei ehkä autenttista kiinalaistyyppistä, mutta hyvää vaihtelua tämäkin. Myös lapset tykkää!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: