March 6, 2011

Timjamibroileri

Posted in kanaruoat, karppiruoat, uuniruoat tagged , at 22:12 by kaleidoskooppi

Tuore timjami on minusta aivan ihanan tuoksuista ja makuista, joten halusin kokeilla miten broileri ja timjami liittoutuisivat herkkuruoaksi. Ilman turhia kikkailuja syntyi yksinkertainen ja mieto ruoka, joka kelpasi mainiosti myös lapsillekin. Lisukkeista riippuen joko karppia tai normiruokaa.

6 maustamatonta broilerin rintafilettä
2 tuoretta timjamia
voita
1 tl chilimaustetta
1 purkki täysrasvaista valkosipuli Creme Bonjouria
(suolaa)

Siivoa broilerinfileet siisteiksi ja tee niihin syvät taskut vaakasuunnassa. Silppua yksi kokonainen timjami hienoksi. Sulata pannulla reilusti voita (vähintään 50 g, mielluummin tuplat), mausta se chilillä ja timjamilla ja paista hetki, jotta mausteiden maut siirtyvät voihin. Paista broilerin fileepalat voissa melkein valmiiksi kumminkin puolin (niin että taskuissa on näkyvissä vain aavistus vaaleanpunaista). Katso että kaikissa fileissä on suht tasaisesti mausteita ja paistopinta on kaunis.

Tee maustetahna silppuamalla vähintään puolet timjamista ja sekoittamalla se Creme Bonjourin sekaan. Täytä tällä tahnalla broilerin taskut, lado ne uunivuokaan ja paista 200 asteessa puolisen tuntia – tunti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: