January 28, 2006

Suklaakakku

Posted in karppiruoat at 17:50 by kaleidoskooppi

80 g kuorittuja manteleita 
80 g saksanpähkinöitä 
150 g tummaa suklaata (70%) 
0,5 tl kaakaota 
125 g voita 
0,5 dl Canderelia 
3 isoa munaa eroteltuina

Hienonna mantelit ja pähkinät yleiskoneella jauhomaiseksi. Rouhi myös suklaa. Lisää suklaa ja kaakao manteli- ja pähkinäjauhoihin. Vatkaa Canderel ja voi vaahdoksi. Lisää Canderel-voivaahtoon keltuaiset yksitellen. Lisää pähkinäseos voivaahtoon. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ripaus suolaa. Yhdistä valkuaisvaahto pähkinäseosvoivaahtoon. Voitele vuoka ja paista 190 C asteessa vajaa tunti.

Tavalliseen rengasvuokaan kannattaa tehdä kaksi annosta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: