December 11, 2005

Porkkanalaatikko

Posted in karppiruoat, lisukkeet, uuniruoat at 17:48 by kaleidoskooppi

Porkkanalaatikko

1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl ohrasuurimoita
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 munaa
1/2 tl suolaa
(1/2 dl siirappia)
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane ohrasuurimot siihen kiehumaan. Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt ohrasuurimoihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä. Kaada seos kolmeen 0,85 litran vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Jos haluat, vuole päälle voilastuja. Paista 200 asteessa 45 min.

***Tämä on hyvähiilarinen vaihtoehto perinteisestä herkusta. Lisäämällä siirapin ja vaihtamalla ohrasuurimut puuroriisiin saa tavisporkkanalaatikkoa.***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: