December 10, 2005

Herkkupeppujen jouluruokia osa 1

Posted in Uncategorized at 11:27 by iona

Rosolli

Rosollista on varmaan yhtä monta ohjetta kuin tekijääkin, tässä yksi jossa käytetään etikkapunajuuria, ja valmistajansa yksi ykkösjouluherkkuja.

Ainekset:

  • muutama etikkapunajuuri (pieniä enemmänkin, isoja joku 4-5)
  • pari suolakurkkua (isoja riittänee yksi)
  • 3-4 keskikokoista porkkanaa keitettynä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni hapan omena

Kastike:

  • 1 prk kermaviiliä
  • vähän punajuurien lientä
  • 1/2 korkillista väkiviinaetikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria

Pilko punajuuret, suolakurkut, porkkana, sipuli ja omena kerroksittain salaattikulhoon. Älä sekoita jos haluat etteivät ainekset värjäänny rumasti. Itse jätän yleensä punajuurikuutiot päällimmäisiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile erillisessä kulhossa.

Lanttulaatikko

Ainekset:

  • 1,5kg lanttuja
  • 2dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita

Yksinkertainen lanttulaatikko ilman siirappia. Keitä kuoritut ja kuutioidut lantut kunnolla kypsiksi ja valuta keitinvesi pois. Soseuta ja lisää kerma, suola sekä pippuri. Jaa vuokiin, kuvioi pinta haarukalla ja lastua päälle voita. Paista 175 asteessa tunti-puolitoista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: