August 27, 2005

Tee-se-itse kebab

Posted in Uncategorized at 18:20 by iona

Annoksesta riittää isollekin perheelle – osan voi myös pakastaa lastuina ja lämmittää uunissa grillivastuksen alla myöhemmin.

Ainekset:

 • 1kg naudan jauhelihaa
 • 25g (n. 2 rkl) suolaa
 • 20g (vajaa 2 rkl) mustapippurirouhetta
 • tilkka oliiviöljyä

Sekoita mausteet oliiviöljyyn niin että muodostuu paksu tahna. Yhdistä maustetahna huolellisesti sauvasekoittimella jauhelihaan. Muotoile massasta tiukka makkaratangon paksuinen ja muotoinen pötkö, varmista että ilmakuplat poistuvat massasta kokonaan. Kääri pötkö tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia, ja nosta sen jälkeen uunista vetäytymään vielä puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä pitkittäin ohuita lastuja terävällä veitsellä. Lastut voit vielä levittää leivinpaperin päälle uunipellille ja käyttää grillivastuksen alla kuumassa uunissa nopeasti saamassa väriä pintaan.

Voit kokeilla mausteiksi myös chiliä, paprikajauhetta ja hienoksi hakattua/soseutettua sipulia, korianteria, jeeraa jne. Sauvasekoittimen tai monitoimikoneen käyttäminen taikinan sekoittamiseen on oleellista, että massa jauhaantuu tarpeeksi hienoksi eikä jää murekemaiseksi.

Vinkkaa jos tiedät reseptin hyvälle kebab-kastikkeelle, omat kokeilut eivät ole tuottaneet vielä edes melko hyvää lopputulosta.

Advertisements

1 Comment »

 1. Anonymous said,

  Kebabiin suosittelen kokeilemaan mausteeksi kynteliä.

  Kastike syntyy tomaatista (paseerattua, murskaa tms.) ja tiukasta chilitahnasta (lisää maun mukaan), sipulista ja valkosipulista, mausteeksi vielä sokeria ja etikkaa…Tarkkaa ohjetta on ihan mahdoton antaa, koska se on tietty makuasia.

  Minä en säilytystilojen puutteessa tee chilikastiketta itse, vaan tyydyn yleensä ihan siihen Heinzin malliin.;-)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: