August 25, 2005

Jauhelihapannukakku

Posted in arkiruoat, munaruoat, uuniruoat at 17:41 by kaleidoskooppi

Pannari:
7 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
50 g sulatettua voita

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa, basilikaa, mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
400 g tomaattimurskaa
1 prk ranskankermaa
juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään ja anna turvota sen aikaa kun uuni lämpenee. Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista noin 25 minuuttia.

Ruskista täytteeseen jauheliha ja sipulimurskat. Lisää mausteet ja vehnäjauhot, tomaattimurska ja ranskankerma. Anna porista ilman kantta välillä hämmennellen niin että täyte sakenee sopivasti.

Levitä täyte kypsän pannarin päälle, ripottele täytteen päälle vielä reilusti juustoraastetta ja rullaa pötköksi. Paista uunissa vielä 5 minuuttia.

***
Jos et halua keitellä täytettä kokoon pitkää aikaa, laita tomaattimurskan sijasta tomaattipyrettä tai lisää vehnäjauhojen määrää.

 jauhelihapannari.jpg

Jauhelihapannukakkua, kaalia omenaraasteella sekä palsternakka- ja porkkanaraastetta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: