August 24, 2005

Voileipäkakku kinkusta

Posted in Uncategorized at 14:40 by iona


Ainekset:

  • ruisvuokaleipää siivutettuna
  • sekavuokaleipää siivutettuna
  • palvikinkkua palana n. 300g
  • n. 0,5 prk creme fraichea
  • 1 suolakurkku
  • Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa iso rasia
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kostutukseen maitoa
  • koristeluun persiljaa, kirsikkatomaatteja, salamia tms.

Valmista kinkkutahna: jauha kinkku, suolakurkku ja creme fraiche monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi. Lisää creme fraichen määrää jos tahna tuntuu liian paksulta.

Valmista tuorejuustotahna: Erota n. 2/3 tuorejuustosta erilliseen astiaan ja silppua sekaan lisää aurinkokuivattua tomaattia.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuokaleipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa ruisleipäsiivuista ja sekaleipäsiivuista kuoret pois. Lado ruisleipäsiivuja leipävuoan pohjalle, voit leikata siivuista pienempiä paloja kolojen täytteeksi niin että pohja peittyy. Kostuta maidolla. Levitä kinkkutahnaa päälle. Laita seuraava kerros sekaleipää, kostuta, levitä tuorejuustotahnaa päälle. Jatka näin vuorotellen ruisleivällä, kinkkutahnalla, sekaleivällä ja tuorejuustotahnalla niin että leipää on yhteensä viisi kerrosta, joista viimeinen kerros on ruisleipää. Peitä pinta kelmulla, nosta päälle kaksi puolentoista litran maitopurkkia painoksi ja jätä jääkaappiin vetäytymään vähintään yön yli.

Kumoa leipä vuoasta tarjottimelle, sivele pinnalle loput tuorejuustosta. Päällystä sivut persiljalla ja koristele kirsikkatomaateista ja salamista tehdyillä kukkasilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: