August 22, 2005

Sitruunatorttu

Posted in Uncategorized at 14:32 by iona

Tämä on alkujaan Kaleidoskoopin ohje, mutta koska se on niin hyvä, olisi sääli pitää se vain harvojen ja valittujen tiedossa.

Sitruunatorttu

pohja:
1 muna
2½ rkl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa sulatettuna

täyte:
1 dl vettä
½ dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl maissijauhoja
2 rkl sitruunanmehua
½ tl raastettua sitruunan kuorta
n. 15 g voita

kuorrutus:
1 valkuainen
¼ dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pieni uunivuoka. Sulata rasva kattilassa. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sula rasva. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 15 min. Kumoa kypsä pohja. Säädä uunin lämpö 250 asteeseen. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Sekoita vesi, sokeri, keltuainen, maissijauho ja sitruunanmehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkupohjan syvennykseen. Anna tortun jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Pidä uunissa noin 5 min., kunnes marenki saa hiukan väriä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: