August 14, 2005

Ionan kaalilaatikko

Posted in arkiruoat, karppiruoat, uuniruoat at 13:53 by iona

Ainekset:

  • reilun kilon painoinen kaali
  • 400g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • voita paistamiseen
  • vajaa desi vettä
  • pari kourallista kokonaisia ohraryynejä
  • 1 litra täysmaitoa
  • 2 munaa
  • suolaa, maustepippuria, meiramia

Silppua kaali ja sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli voissa isossa wokkipannussa. Mausta. Lisää kaalisilppu, ohraryynit ja vesi, ja anna hautua kannen alla hyvin miedolla lämmöllä kunnes kaalit pehmenevät ja painuvat kasaan (ehkä noin parikymmentä minuuttia). Ison wokkipannun puuttuessa voit myös siirtää seoksien suureen kattilaan haudutusta varten.

Lisää maito ja kananmunat, tarkista liemen maku. Kaada seos uunivuokaan ja paista 150 asteessa noin kolme tuntia. Peitä pinta foliolla jos se uhkaa tummua liikaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: