August 12, 2005

Lohkoperunat valkosipuli-yrttiöljyllä

Posted in arkiruoat, lisukkeet, uuniruoat at 21:17 by iona

Meillä syödään aika harvoin perunaa, vaikka joistain perunaruoista pidänkin. Tänään oli vierasvarana tulisten kanansiipien lisukkeena yhtä omista suosikeistani:

Ainekset:

  • kahdeksan keskikokoista perunaa
  • puolisen desiä oliiviöljyä
  • merisuolaa myllystä
  • mustapippuria
  • herbes de provence -yrttimaustesekoitusta
  • pari valkosipulin kynttä murskattuna

Pese perunat huolellisesti ja lohko kuorineen venemäisiksi paloiksi kulhoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita niin että mausteet levittyvät tasaisesti perunalohkojen pinnalla. Levitä väljästi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: