August 9, 2005

Vadelmarahkahyydyke

Posted in jälkiruoat, karppiruoat at 23:31 by iona

Ainekset:

  • 2dl kuohukermaa
  • 200g maitorahkaa
  • 3 dl vadelmia
  • 0,5 dl omenatuoremehua
  • 5 liivatelehteä
  • sokeria tai makeutusainetta maun mukaan

Vatkaa sokerilla tai makeutusaineella maustettu kerma vaahdoksi, yhdistä kermavaahtoon maitorahka ja 2,5 dl vadelmia. Liota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä, ja liuota vedestä puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan omenamehuun. Jäähdytä seosta hetki, ja yhdistä rahkaseokseen. Kaada seos rengasvuokaan ja hyydytä jääkaapissa noin neljä tuntia. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjolle. Puserra lopuista vadelmista siivilän läpi vadelmamelbaa ja pirskota hyydykkeen päälle koristevanoiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: