August 9, 2005

Jogurttimarinoituja kanavartaita ja ratatouillea

Posted in arkiruoat, kanaruoat, karppiruoat, lisukkeet at 23:17 by iona

Jogurttimarinoidut kanavartaat
Ainekset:

  • n. 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • puolen sitruunan mehu
  • pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • suolaa
  • noin puoli kiloa maustamattomia broilerin rintafileitä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Erota seoksesta vajaa desi kastikkeeksi. Leikkaa broilerifileet pitkittäin kahteen tai kolmeen suikaleeseen ja upota marinadiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Pujota fileesuikaleet vedessä liotettuihin bambuvarrastikkuihin, pyyhi pinnalta liika marinadi talouspaperilla pois ja grillaa kypsäksi. Nosta tarjoiluvadille ja pirskottele päälle kastikkeeksi jätetty marinadi.

Ratatouille
Ainekset:

  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 2 sipulia
  • 3 pientä punaista paprikaa
  • 3 tomaattia
  • mustapippuria, suolaa, herbs de provence -yrttimaustesekoitusta
  • oliiviöljyä

Lohko sipuli ja tomaatti venemäisiksi paloiksi, suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Wokkaa kasviksia oliiviöljyssä kypsymisjärjestyksessä (sipuli, paprika, kesäkurpitsa, tomaatti). Älä anna ruskistua, ja jätä vihannekset hieman rapeiksi. Mausta, jätä maustumaan hetkeksi mietoon lämpöön kannen alle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: