August 8, 2005

Vadelmakakku

Posted in jälkiruoat, leivonta at 16:31 by herkkupeput

Tämän ohjeen olen joskus ottanut joitain vuosia sitten Ilta-Sanomien ruokapalstalta. Kakun juju on tuo voi kakun päällä se antaa sille hyvän makusilauksen. Pakastevadelmat käy tähän vallan hyvin ja konjakilla tai rommilla maustettu kylmä kermavaahto on havaittu hyväksi lisukkeeksi.

Vadelmakakku (vaikkakin oikeastaan tämä on minusta piirakka)

2 munaa
2dl sokeria
2 1/4 vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
200g tai 5dl vadelmia
100-25g voita
3 dl vispikermaa
2rkl sokeria
3rkl rommia
koristeluun vaikka tomusokeria, vadelmia ja sitruunamelissaa

*Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
* Laita taikina vuokaan. Aseta vadelmat päälle – pakastevadelmat jäisinä.
*Leikkaa kylmää voita juustohöylällä kakun päälle.
*Kypsennä uunissa noin 35min
*Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta konjakilla tai rommilla ja sokerilla.
* Siivilöi jäähtyneen kakunpäälle tomusokeria ja koristele vadelmilla ja sitruunamelissalla
* Tarjoile kermavaahdon kera

Oman kokemukseni pohjalta voita kannattaa laittaa mielummin aika niukalti päälle, kerran erehdyin laittamaan tuon 100g ja kakku uiskenteli voissa.

*Reseptin tarjosi NinniX*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: