August 8, 2005

Kukkakaali-coleslaw

Posted in arkiruoat, karppiruoat, lisukkeet at 16:16 by iona

Lähikaupassa oli kukkakaalit tarjouksessa 95 senttiä kilo. Koska kukkakaalia on meidän perheessä syöty jo vaikka kuinka monella tavalla valmistettuna lämpimänä, arvelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla sitä kylmänä muutenkin kuin valkosipulidipin kera (mikä on kyllä hyvää sekin).

Versioin seuraavanlaisen salaatin:

Kukkakaali-coleslaw
Ainekset:

  • puolikas pienehkö kukkakaali
  • 1 pieni sipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 iso tomaatti
  • 3 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • paprikajauhetta

Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Pilko sipuli, suolakurkku ja tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää kukkakaaliraasteen joukkoon. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään, mausta sinapilla ja paprikajauheella. Lisää kastike salaatiin ja sekoita. Maku paranee, jos salaatin antaa vetäytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: